Wij hebben 3 dierenvriendjes thuis, Sully de chihuahua, Benji de balinees en Mickey Mouse de woestijnrat.

Sully heb ik sinds dat hij 7 weken oud is, met 8 weken kreeg ik te horen dat mijn kleine puppy doodziek was en nooit meer beter kon worden. Ik mocht heel blij zijn als hij 10 weken oud zou worden! Dit was natuurlijk een harde klap en hier heb ik ook wel even over na moeten denken wat ik hiermee moest doen. Zijn schedel bleek te klein te zijn waardoor er heel veel druk op zijn hersenen stond wat er toe lijden dat deze de schedel uit geduwd werden achter in zijn nekje. Ik ben toen meteen gestart met medicatie om de pijn tegen te gaan, maar door de grote druk op zijn hersentjes ontstond er een afknelling van zijn zenuwen in zijn nek. Waardoor Sully bijna aan 4 pootjes verlamd raakte, hij kon ineens bijna niet meer lopen, zijn pootjes deden het gewoon niet meer. In overleg met de dierenarts zijn we overgestapt op andere medicatie. Morfine en prednison, wat erg heftige zooi is en ons laatste redmiddel. Wonder boven wonder knapte hij hier heel erg goed van op. Na 2 jaar aan de zware medicatie gezeten te hebben is hij medicatie vrij geworden, en wat ben ik daar blij mee! Dit betekende namelijk ook dat de pijn weg was! En geen afknelling meer van zijn zenuwen in zijn nekje!

 

Benji is van mijn oma en opa geweest die ondertussen al even prachtig mooie sterren geworden zijn, toen ze een kitten was hebben mijn grootouders haar mee genomen uit Tjechie, ze zagen haar in een asiel en konden der gewoon niet laten zitten. En dat is maar goed ook, want ze is altijd zo’n lief beest geweest en nog steeds! Mellody kan werkelijk alles met haar! Ze is wel erg oud aan het worden, 17 inmiddels ze word steeds luier en springen gaat haar niet al te goed meer af. Maar ze is en blijft een van de liefste poezen die ik ooit gekend heb.

 

Mickey Mouse hebben we sinds eind september. Ons kleine grijze “muisje” zoals Mellody hem noemt, ze vind het geweldig om te kijken hoe hij aan het graven is en voor de 6de keer op dezelfde dag zijn hele kooi verbouwd. 

 

 

Xx Jamie.

Volg adifferentmom op: