Hey, jij daar!

Wat leuk dat je op mijn blog komt meelezen.

Dit ben ik met mijn prachtige dochter Mellody.

Ik ben 26 en Mellody is 2. We hebben een mooi huisje voor onszelf, en we hebben 3 Dierenvriendjes thuis waar jullie vast nog over gaan horen!

Vanaf dat ik een klein klein meisje was werd al erg duidelijk dat ik autistisch zou zijn. Op mijn 18de is dit ook daadwerkelijk vastgesteld met de diagnose pddnos en add. (Waarom niet eerder? Daar later meer over.) Op mij 17de kreeg ik te horen dat er artrose geconstateerd was en ergens tussendoor viel er ook nog de term hypermobiliteitssyndroom. Echt toffe combinaties joh!!

Een groot deel van mijn leven heb ik me -“prima” kunnen redden- met deze waslijst, maar nu ik een alleenstaande moeder ben is dit toch een heel stuk ingewikkelder geworden. Als pddnoser vind ik dingen zoals; structuur, duidelijkheid en houvast ERG fijn (meer dan, zeg maar…) maar met een klein kindje hoef je daar echt niet op te rekenen. Wat je planning ook is, geen 1 dag zal het zijn zoals je altijd fijn vond. Er gebeurd altijd wel iets zoals, een eind aan je verloving… of natuurlijk een gruwlijke poepluier in der goeie kleren die ze net aan heeft, als je de kleine 3x gecheckt hebt of ze goed vast zit, alles in de auto ligt en je op het punt staat de sleutel in je contact om te draaien. 

Anyway, dit veroorzaakte natuurlijk een storm aan “problemen in mn hoofd” Waardoor ik de touwtjes met mezelf begon kwijt te raken, en niet meer kon functionerend op de plek waar ik werkte. daar zit je dan overspannen thuis.. en nu? Mijn leven ging van prima redbaar, naar zwanger en verloofd, naar alleenstaande moeder.

Nu na 26 jaar (heeft 2 jaar geduurd voor alles ging lopen) zit ik eindelijk op de weg naar beter, mijn traject, mijn pad. Deze bewandel ik alleen, en samen met mijn dochter. Af en toe lopen er belangrijke mensen in mijn leven een stukje mee, maar al snel moet ik weer zelf verder wandelen. We hebben ups en downs, goede en slechte paden.. maar de finish staat op ons te wachten, en als die dag gaat komen zal ik sterker zijn dan ooit, voor mezelf en voor mijn prachtige dochter.

This is my path.

Xx Jamie.