Afgelopen zaterdag was een heftige nacht, ik lag al enige tijd in bed om te slapen.. naja poging tot.. Tot rond half 1 snachts mijn telefoon ging, Xhante belt..  zo gauw ik opnam hoor ik haar aan de andere kant van de lijn helemaal in paniek wat roepen en het enige verstaanbare is brand, kinderwagen, help! Mijn antwoord was dan ook; je pakt nu je kind en zorgt dat je buiten komt!! Ik kom eraan!!

Zo gezegd zo gedaan, snel kleren aan en in de auto op naar het appartementencomplex waar ze wonen. (thank god Mellody sliep niet thuis!) Eenmaal daar aangekomen is alles afgezet met linten, overal politie en brandweer. Ik gooi de auto op de eerste beste parkeerplek, trek m’n sleutel uit het contact, neem mijn telefoon mee en vergeet nog bijna mijn lampen uit te zetten. Snel de auto op slot en toen ben ik meteen onder het lint door gerend, gelukkig hadden mede bewoners de hulpverleners al op de hoogte gesteld van mijn komst dus ik werd meteen opgevangen en naar Xhante met baby gebracht. De seconde dat ze me zag was het natuurlijk brullen. Oohw wat ben ik blij dat jullie allemaal ongedeerd en veilig buiten zijn gekomen!! Spullen zijn maar spullen, jullie zijn veilig daar gaat het om! 

Uiteindelijk is er toch een ambulance gekomen om een aantal bewoners na te kijken ivm rook die ze ingeademd hebben. Gelukkig werd iedereen goed verklaard waaronder mama en baby. Na een aantal uren mochten we boven wat spullen gaan halen voor de kleine onder begeleiding van de brandweer. Overal hangt er nog vieze stinkende rook en alles ziet zwart, binnen in huis ligt overal een laag met roet overheen, bahbah! Na het verzamelen van het hoog nodige heb ik Xhante en Kyano meegenomen naar mij toe want thuis slapen werd hard afgeraden door de brandweer en politie. Jac is na komen rijden toen alles afgehandeld was wat toen geregeld moest worden.

Wat bleek, iemand vond het nodig om de kinderwagen van Xhante en Jac in brand te steken die beneden bij de hoofdingang, naast de houten trap stond, sja.. dat brand wel! Er zijn ramen gesprongen door de hitte en andere ingeslagen door de brandweer zodat de rook weg kon, deuren zijn open gebroken om er zeker van te zijn dat mensen niet nog lagen te slapen want deze kregen ze niet te pakken, gelukkig bleken die niet thuis te zijn. Na het blussen was al snel duidelijk dat de hoofdtrap niet meer bruikbaar is en hebben ze de deuren afgesloten zodat niemand er meer door kon. alleen de smalle trap aan de achterkant is nu nog begaanbaar, niet erg evacuatie veilig dus.

Nu moet er veel geregeld en gedaan worden, en slapen ze met z’n 3e tijdelijk bij mij zolang dit nodig is. Het is druk, stressvol en mijn eigen ritme is nogal het raam uit gevlucht ofzo maar ik doe het met alle liefde ook al is er geen plek. Ze slapen met 3e in de woonkamer, Kyano in Mellody haar campingbedje en Xhante en Jac op een luchtbed op de grond.. even roeien met de riemen die je hebt zeggen ze dan toch??

Xx Jamie.

Volg adifferentmom op: