Na al veel te lang bezig te zijn geweest met het opstarten bij de Psychotherapeut zit ik nu dan eindelijk op mijn plekje. Eerst kwam de intake (voor de 3 of alweer 4de keer..) het klikte lekker, en ik voelde me op z’n minst een beetje begrepen. That’s a first (op dit gebied), dus punt 1 is gemaakt haha. De afspraak hierna ging voornamelijk over het in kaart brengen waar ik hulp bij nodig had en hoe we dat konden gaan doen. Aan het einde van de afspraak kwam EMDR z’n kop uit het zand steken om mee te gaan beginnen. traumaverwerking.. Jeeeejj whooehooee ik werd hier natuurlijk bijna heel blij van (not). De afspraak die hierop volgde zijn we gaan kijken naar wat voor mij de punten waren waar ik nu, direct, constant, in het heden, tegenaan loop en moeite mee heb. En het puntje vertrouwen/wantrouwen zit bovenaan de top van die lijst.

Zo zijn we 2 weken geleden dus begonnen met de 1ste EMDR sessie..  magikevenallekleurenenvormenvloeken?! even kort door de bocht gezegd, WAT WAS DAT KUT!! helaas wist ik dit van te voren al. Maar dat het werkelijk zo heftig zou worden en zo’n impact zou hebben achteraf had ik niet verwacht. Even terug gegooid worden naar een van de ergste en naarste punten uit je leven, en dan dat gevoel moeten herleven, echt TOP! Al de pijn en heartbreak van al die leugens en al het bedrog weer voelen, ik voelde mezelf weer even zoals ik mezelf ongeveer 2 jaar geleden voelde toen dit allemaal speelde.. Dit heeft me ook echt ruim een week goed dwars gezeten.

 

Gelukkig wees de topper die mij behandeld me op het feit dat ik de juiste keus gemaakt heb toen de tijd. Ik heb gekozen voor de veiligheid van Mellody en mij. En dat stond voor mij voorop, dat deed het toen en nu nog steeds. Heel stom want dat is ook wat ik altijd gezegd heb maar ergens was ik dit de laatste paar maanden een beetje vergeten. Ik denk door alle stress, drukte, de wintermaanden enzo.. ik ben in die periode altijd een beetje meer afwezig dan wanneer het lekker weer is buiten en het zonnetje schijnt.

Nou is in januari de volgende sessie, ik ben benieuwd of deze net zo veel impact gaat hebben of dat ik het tegen die tijd al wat makkelijker van mezelf af kan zetten.

Nu is de tijd voor verwerken, niet de tijd om er terug in te vallen en er te blijven hangen.

Xx jamie.

Volg adifferentmom op: