Pfff… van die dagen dat wat je ook doet, werkelijk niks goed is. Draai je rechtsom begint ze te huilen, draai je linksom begint ze te huilen, ga je op je kop staan duwt ze je doodleuk omver om vervolgens te gaan huilen..

Er zijn van die dagen dat het alleenstaande ouderschap aan je freet, werkelijk freet! Iedere stap alleen zetten, iedere mijlpaal alleen mee maken, ieder wisje wasje ditje datje alleen doen… Ik word hier zo moe van! 

Kleine sterke dappere meid, mama hoopt dat je snel weer beter in je velletje zit!! Want het constante gebrul om werkelijk alles en helemaal niks sloopt je mama van top tot teen.

Ik vraag je iedere keer wat er is, maar nooit vertel je het me. Als jij auw zegt vraagt mama waar dan? Maar het blijft stil, als mama vraagt of je het kan of wilt aanwijzen blijft het stil.. je kijkt me alleen maar aan. Iedere keer breek ik weer een stukje verder. Als ik dan opsta met mijn handen in m’n haar omdat ik geen idee heb wat er nou aan de hand is begin je weer te brullen.. mamaaaa huil je! Meteen buk ik weer door mn knieën om je een knuffel te willen geven want je huilt mijn naam, maar ook dat wil je echt niet. Je duwt me weg, maar als ik dan weg wil gaan pak je me weer vast en zo gouw ik je dan in mijn armen wil sluiten besluit jij weer dat je dit niet wilt.

Maar wat wil je dan wel prachtig mooi kind? Je moeder weet het echt niet meer! Ik wil je helpen en steunen, ik wil je pijn wegnemen en zorgen dat het nooit meer terug komt! Maar je lijkt me niet binnen te laten. Je lijkt me niet te begrijpen en ik jou niet. Ik snap dat het lastig is dat je alleen je mama hebt op wie je kan vertrouwen en je af reageren, op wie je al je goede en slechte buien kwijt moet kunnen. Maar alsjeblieft kindje laat je mama weten wat er is, wat je wilt, wat ik voor je kan doen of kan betekenen! Want je mama is radeloos en weet zo niet hoe ze je dag beter kan maken. Hoe ze er voor kan zorgen dat je het fijn hebt.

Lief mooi meisje, ik beloof je betere dagen! Dagen dat je alleen maar zal lachen en plezier hebt, zal rennen en springen! Dagen die zo mooi zijn dat je ze nooit meer vergeet! Maar laat je mama alsjeblieft binnen!

I love you!

Xx je mama.

Volg adifferentmom op: