Als je 2 jaar oude dochter besluit om er voor 8 uur eruit te willen op een zondag..

Na een kwartier draaien in m’n eigen bed heb ik besloten om de ochtend draak uit haar kasteel te bevrijden, om haar vervolgens naast mij in bed te leggen in de hoop nog wat slaap te kunnen pakken of op z’n minst rustig te kunnen blijven liggen. Helaas is niks minder waar.

Ze ligt 5 minuten rustig naast mij onder de dekens om vervolgens alles van het nachtkastje af te gooien die aan haar kant staat. (Gelukkig lag daar niks belangrijks) vervolgens begint ze vol goede moed aan haar klim avontuur over haar moeder heen! Heen en weer en nog een keer, wat een feest!!

Om aan te komen bij het nachtkastje van mama.. waar een telefoon ligt, en potje (dicht!) Medicatie en een flesje water… alle 3 zijn ze veel te interessant en afblijven lukt dan ook echt niet. De telefoon Is als eerst aan de beurt, maar al snel heb ik die ingevorderd aangezien ze die al maanden terug kapot heeft laten vallen. Toen het flesje water.. deze moest natuurlijk per direct open om uit gedronken te worden. Helemaal prima kind, natuurlijk mag je weer uit mama’s flesje drinken. Om te eindigen met een potje medicatie in haar handen, want als je hiermee schud maakt het geluid en dat is toch wel heel erg leuk! Maar na een snelle blik van mama weet ze deze dan toch snel netjes terug te zetten.

Toen moest er natuurlijk weer geklommen en geklauterd worden, op mama af mama, af het bed, rennen door de kamer, gang en haar eigen kamertje en weer op het bed.. En zo gaat het nog even door, tot mama der “rust” opgeeft haar eigen bed uit klimt om ontbijt te gaan maken. En te starten met de zondag die veeeel te vroeg begonnen is.

Xx Jamie.

 

Volg adifferentmom op: